НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Обијен парохијски дом у Осијеку

У ове дане када се припремамо да дочекамо празник Рођења Богомладенца Христа, празник љубави и мира, желећи мир и добро свима људима, са великим узнемирењем смо примили вест да су непријатељи мира направили преседан и нарушли мир и благостање наше заједница у граду Осијеку.
У глуво доба ноћи, као и сваке нечасне радње које се дешавају под велом ноћи, дана 25. децембра 2018. године, противници истине и заступници Нечастивога и нечаствих радњи су провалили у парохијски дом у Осијеку. Овом приликом, Богу хвала, није нанета већа материјала штета, будући да су промишљањем и заслугом оца Александра, надлежног пароха и архијерејског намесника осечког, све драгоцености, на време осигуране на безбедном месту.
Међутим, штета која је настала на психолошком нивоу је ненадокнадива. На месту провале живи свештеник са својом супругом и четворо деце, тако да се после ове провале тешко могу осећати безбедним и спокојним у своме дому. Искрено се надамо да ће државне службе безбедности учинити све у својој моћи да пронађу провалнике, као и то да спрече даља недела насиља која се врше над нашим светим објектима и над нашим благочестивим православним народом.

КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.