ПРОСЛАВА ХРАМОВНЕ СЛАВЕ У ДАРДИ

Молитвена прослава Храмовне славе у Дарди  - Сабор Светог Архангела Михаила, започела је празничним Вечерњим богослужењем уочи  празника, које је у парохијском храму служио протојереј Ђорђе Ковачевић, надлежни парох. После Вечерње одржано је духовно вече, које је припремила госпођа Лепосава Грубор, у сарадњи  са вероучитељем Пером Ђокићем и протојерејом Ђорђом Ковачевићем. У програму су  учествовали певачка група "Куд - Бранко Радичевић", рецитатори Божидар Маријанац, Дијана Стојаковић и Вељко Будимчић.

На дан Славе Свету Литургију су служили пензионисани парох дарђански  протојереј-ставрофор Михајло Маријанац  и парох дарђански протојереј Ђорђе Ковачевић. За певницом су певали вероучитељ у ОШ  Дарда Перо Ђокић, појац Стаменко Побулић,госпођа Љиља Перишић и госпођа Смиља Михајловић. На обреду освећења славског жита и резања славског колача узео је учешће и парох кнежевовиноградски  протојереј-ставрофор Стеван Кувежданин, који је после обреда одржао пригодну беседу и честитао Славу.

Овогодишњи кум био је председник Црквене општине Драган Панић са својом породицом. Прослава Црквене славе настављена је свечаном трпезом љубави, коју је Црквена општина приредила у црквеној сали.

назад