ВАВЕДЕЊЕ - ХРАМОВНА СЛАВА У КНЕЖЕВИМ ВИНОГРАДИМА

Барањско село Кнежеви Виногради, 4. децембра 2017. године,  свечано, молитвено и евхаристијски прославило је Храмовну славу - Ваведење Пресвете Богородице.  Уочи Славе, надлежни парох протојереј-ставрофор Стеван Кувежданин је служио вечерње богослужење са петохлебницом, а за певницом је појао протојереј-ставрофор Жељко Тешић, парох футошки (Епархија бачка).

Прота Жељко је на дан празника  началствовао Светом  Литургијом, а саслуживали су пензионисани свештениици протојереј-ставрофор Михајло Маријанац и Владо Кљајић, те протојереј Предраг Толимир, парох телепски из Новог Сада (Епархија бачка) и надлежни парох протојереј-ставрофор Стеван Кувежданин. Апостол на Светој Литургији читала је ученица Милица Прокић, а за певницом су појали Светомир Шашлић, Ђорђе Драгојлов и Раде Миљановић.

По заамвоној молитви, обављен је трократи опход око Светог Храма и учињен помен преминулим патријарсима, епископима, свештенослужитељима, оснивачима, ктиторима ове светиње и свим упокојеним парохијанима. Затим су служашчи свештеници и парох дарђански протојереј Ђорђе Ковачевић, вршилац дужности архијерејског намесника барањског, обавили освећење славског кољива и резање славског колача, а потом је протојереј Предраг Толимир одржао празничну беседу. Надлежни парох протојереј-ставрофор Стеван Кувежданин захвалио се  овогодишњем куму Димитрију Прокићу и његовој породици, која је као свој прилог поклонила светом храму икону Тајне вечере. За кумовање следеће године јавила се госпођа Сенка Зундановић.  


 

назад