ПРЕОБРАЖЕЊЕ ГОСПОДЊЕ У КНЕЖЕВИМ ВИНОГРАДИМА И КАРАНЦУ

По устаљеној пракси у архијерејском намесништву барањском, на барањској гори Тавор у Кнежевим Виноградима, прослава Преображења Господњег започела је дан раније. На вечерњем богослужењу  началствовао је високопречасни протојереј-ставрофор Михајло Маријанац, пензионисани парох дарђански, уз саслужење активног барањског свештенства и пензионисаног пароха беломанастирског, проте Владе Кљајића. На молитву се сакупио многобројни верни народ, да на на својој гори принесе молитве Богу. О Преображењу Господњем беседио је протојереј Драган Вукадиновић, парох беломанастирски. После богослужења, чланови Црквеноопштинског управног одбора, уз помоћ парохијанки, уприличили су послужење и трпезу љубави у парохијском дому.
Сутрадан, на дан празника, у Кнежевим Виноградима, уз молитвено учешће многобројног верног народа и деце, надлежни парох, протојереј-ставрофор Стеван Кувежданин, служио је Свету Литургију, а после беседе и заамвоне молитве осветио је грожђе.
У поподневним часовима, отац Стеван је служио празнично вечерње у Каранцу, на коме је такође одржао пригодну беседу о Преображењу Господњем,те честитао верницима Празник и осветио грожђе.

 

назад