ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА НА ПОЧЕТКУ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У МОХОВУ

У четрнаесту недељу по Духовима, на дан Сабора свих српских Светитеља, 10. септембра 2017. године, у храму Светог Вазнесења Господњег у Мохову, протојереј Миладин Спасојевић служио је Свету Литургију, на којој су присуствовали сви ученици основне школе у Мохову -њих петеро - са својим вероучитељем, г. Срђаном Деспотовићем, као и својим родитељима. После заамвоне молитве, обављен је обред молитвеног пјенија приликом почетка нове, школске 2017./2018. године.

Узнесене су молитве Господу да милостиво погледа на ове ученике и да у њихова срца, ум и уста пошаље духа мудрости, разума, побожности, страхопоштовања; да их просвети светлошћу своје благонаклоности, те да им подари силу и крепост да брзо приме и науче поуке његовог божанског закона и сваку добру и корисну науку; да напредују у мудрости, разуму и свим врлинама у славу Његовог пресветог имена; да им подари здравље, да дуго поживе на назидање и славу Свете Цркве.

По датом отпусту, на крају Свете Литургије, прота Миладин је пожелео ученицима срећан почетак школске године, након чега је уследило целивање иконе и часног Крста,кропљење Богојављенском водицом и подела нафоре.

 

 

 

назад