ВАВЕДЕЊЕ У БОРОВУ

Поводом Ваведења Пресвете Богородице, 04. децембра 2017. године, у Борову, у храму Светог првомученика и архиђакона Стефана, служена је Света Литургија, којом је началствовао старешина храма, први парох и Архијерејски намесник боровски протојереј-ставрофор Чедо Лукић, уз саслужење пензионисног пароха боровског протојереја Миленка Гребића. Певницу је водио дипломирани теолог Здравко Бошковић, вероучитељ у ОШ Борово.
У својој беседи о. Чедо истакао је значај и улогу Пресвете Богородице у домостроју спасења створеног света. Ваведење Пресвете Богородице је и слава заједнице боровских хришћанки – "братимки", које из љубави према Богородици, али и љубави према својим мајкама и бакама, чувају сећање на све њих које су се заветовале Богомајци. После заамвоне молитва, уз саслужење другог пароха боровског, јереја Драгана Сердара, освећени су славски колач и кољиво које је спремила овогодишња кума Љиљана Алексић са својом породицом, а кумства за наредну годину прихватила се Снежана Латас. Овогодишњи кумови приредили су послужење за све сабране у сали парохијског дома.
Празничном расположењу, учешћем у Светом богослужењу, допринели су ученици који похађају православну веронауку у Основној школи Борово.


 

назад